Winstgevende routines

Ondanks dat de winterse buien je nog regelmatig om de oren vliegen, is het al te merken dat de lente in aantocht is.

De dagen worden langer, het licht lichter en onder de dode bladeren in de tuin verschijnen al de eerste groene blaadjes.

Langzaam worden we wakker uit onze winterslaap en krijgen we meer energie.

Deze periode, zo vlak voordat de lente écht losbarst, is een perfecte tijd om de vaste gewoontes, ingebouwde routines en structuur in je onderneming eens aandachtig te bekijken. Werken ze nog voor je? Zijn er dingen die je graag anders of beter ziet?

Zo merkte ik bijvoorbeeld dat de weekindeling die vorig jaar nog goed werkte voor mij, niet meer klopte met de huidige rol die ik heb binnen mijn onderneming. Daarom ging ik op zoek naar een nieuw ritme en dat ben ik nu aan het testen. Ook heb ik mijn facturatiesysteem verbeterd, waardoor het minder tijd kost en makkelijker is bij te houden.

Van wens naar gewoonte

Alles wat je met regelmaat doet wordt automatisch een gewoonte. Daarom is het zo fijn om in deze nog wat rustige tijd, stil te staan bij de gewoontes die je hebt of graag zou willen hebben, en deze in je dagelijkse of wekelijkse routine in te bouwen. De lente is bij uitstek de tijd om de letterlijke en figuurlijke zaadjes te planten voor de rest van het jaar. 

Je persoonlijke gezonde gewoontes – zoals regelmatig naar buiten gaan, gezond eten en goed voor jezelf zorgen – dragen enorm bij aan je energieniveau. En dit zorgt daarmee direct voor meer creativiteit en inspiratie die je weer kunt inzetten in je onderneming. Misschien heb je direct al wat ideeën welke gezonde gewoontes je dit voorjaar opnieuw op de agenda wil zetten.

Ditzelfde geldt voor je onderneming en in het bijzonder je financiële administratie.

Neem dit voorjaar eens de tijd om de routines in je administratie te bekijken. Waar valt voor jou nog winst te behalen? Je zult merken dat het je enorm veel energie én mogelijkheden oplevert als je administratie een goede flow heeft.

Wat heb je hiervoor nodig?

Om je administratieve routine te verbeteren, raad ik je aan om te kijken waar je je nog aan stoort, wat voor je gevoel veel tijd kost, wat nog niet lekker loopt of waar je elke keer weer tegenop ziet. Bedenk dan per onderdeel hoe je het makkelijker, leuker, beter kunt maken. Misschien kunnen wij iets voor je doen om je daarbij te helpen, laat het me dan gerust weten.

Misschien kost het in het begin wat extra discipline om jouw gezonde gewoontes vol te houden. Maar met de tijd worden deze gewoontes jouw winstgevende routines en ben je straks klaar om in de lente en zomer te bloeien. En de vruchten te plukken van jouw mooie werk!